Германската автомобилна компания Порше  (Porsche) е продала значително повече спортни

...
Германската автомобилна компания Порше  (Porsche) е продала значително повече спортни
Коментари Харесай

Порше продаде значително повече коли през първото полугодие на годината

Германската автомобилна компания " Порше "  (Porsche) е продала доста повече спортни коли и джипове през първата половина на 2023 година. Щутгартският производител разгласи, че сред януари и юни е доставил 167 354 автомобила, или с към 15 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-значителен растеж на продажбите " Порше " е отбелязала в Европа и в частност в Германия, само че продажбите в международен мащаб също са се нараснали, показват от компанията.

Броят на транспортните средства, доставени в Германия, е повишен с 24 % през първото полугодие.

След първите шест месеца можем да бъдем удовлетворени от броя на доставените коли, разяснява резултатите основният търговски шеф на " Порше " Детлев декор Платен.

За същия интервал в останалата част от Европа марката, която е мажоритарна благосъстоятелност на " Фолксваген " (Volkswagen), е продала с към 23 % повече коли. В същото време продажбите в Китай са били с към 8 % повече, а в Северна Америка - с към 12 %.

Спортните високопроходими коли (SUV) на " Порше " са били изключително известни измежду клиентите. Продажбите на компактния SUV " Маркан " (Macan) са скочили с 26 % през първото полугодие, отнесено към същия интервал на 2022 година, а тези на " Кайен " (Cayenne) - с 12 %.

Новите разновидности на легендата измежду спортните коли - " 911 " - също са били доста известни, като растежът на продажбите е бил 21 на 100.

Продажбите на напълно електрическия състезателен " Тайкан " (Taycan) обаче са отслабнали с 5 %, намалявайки до 17 991 единици, защото се регистрира липса на наличност на части за модела спрямо други модели, показаха от компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР